Csapatépítő csendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pénteken és szombaton, április 15-16-án a marosfői Sportkomplexum adott otthont a hargita Megyei Csendőr- főkapitányság tisztjei és altisztjei találkozójának.

Hogy a Hargita megyei csendőrök modern technikával dolgoznak nem újdonság, hanem inkább valóság. Mint ahogy az sem új keletű, hogy Iamandi Dan alezredes, a Hargita megyei Csendőr- főkapitányság parancsnoka az általa vezetett csapaton belüli szakmai és emberközi kapcsolatok megerősítésére szolgáló csapatépítő tevékenységet szervez bizonyos időközönként.

Legmegfelelőbb helyszínnek ehhez a tevékenységhez a marosfői Sportkomplexum bizonyult, kielégítve a csend, a programokhoz szükséges helyszín, sportolási, szállás és étkeztetési igényeket.

Jól felépített program volt, tevékenységi bemutatókkal, a csendőrélet mindennapjairól szóló beszámolókkal, javaslatokkal, a mindennapi tevékenységünket szabályozó törvények elmélyítésével. Mindez nagyon szakavatottan, Microsoft Power Point bemutatóval történt.

A rendezvény kezdete és vége Iamandi Dan alezredes számára volt fenntartva, aki a motiváció és kommunikáció témáját taglalta. Az anyagi és nem anyagi jellegű motivációt, a csoporton belüli és emberek közti kommunikációt, mivel ez a kettő szorosan összefügg, mindkettőnek megvan a maga szerepe. Ahhoz, hogy egy szigorú hierarchián alapuló intézmény magas színvonalon működjön, szükség van mind a vízszintes, mind a függőleges kommunikációra.

Mindannyian szeretünk kapni, de talán kellemesebb adni. Az első szünet alkalmával megleptük Dan Iamandi parancsnokot egy emlékplakettel melyre pár szívből jövő sort véstünk.

A közrendészeti és biztonsági egységek által elért eredmények képezték Mihalache Danut parancsnok- helyettes előadásának témáját. A logisztikai egységek tevékenységéről Radu Toderita őrnagy számolt be. Nemzetközi tapasztalatait osztotta meg Blaga Radu- Marcel őrnagy, aki több ízben is részt vett nemzetközi küldetésekben és más európai országok csendőreit figyelhette meg munkájuk közben. Történetük, egységeik felépítése és bevetéseik egy érdekfeszítő előadás témáját képezték.

Interaktív csoportjátékok tesztelték, hogy képesek vagyunk-e megérteni egymást csak a pillantásainkból és mit tudunk alkotni egy sima papírlapból. Tifrea Alexandra volt ebben segítségünkre.

A pénteki nap tábortűzzel és díszvacsorával ért véget.

Szombat a sport napja volt. Különböző sportaktivitások közt lehetett válogatni, de természetesen a legkeresettebb a labdarúgás volt. A hat felsorakozott csapatból első három helyen végzett a gyergyói 4-es számú különítmény, a 3-as számú székelyudvarhelyi és az 5-ös számú maroshévízi különítmény. A hegyi csendőrcsapat tagjai a gyerekek örömére drótkötélpályát építettek.

A két nap tevékenységei elérték céljukat: a szakmai és emberi kapcsolatok megerősítését egy olyan csapatban, amelynek fő célja a polgárok biztonságának biztosítása. A fenti eseményre a Román Csendőrség megalakulásának 166. évfordulója alkalmával szervezett rendezvénysorozat keretében került sor.

Szeretnék tudni milyen volt? Ha igen kövessék példánkat!

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy