Csíkszereda a „Cloud Youth Festival”-ra készül

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda régi adósságot törleszt a város ifjúsága felé. Május 6–8. között a Központi Parkban olyan fesztiválra várjuk a fiatalokat, amely valóban róluk és nekik szól, amelynek a felépítésében ők maguk is részt vesznek. A Cloud Youth Festival panelbeszélgetésekkel, előadásokkal, sporteseményekkel, koncertekkel szólítja meg a Z generáció tagjait.

A Z generáció alatt az 1995–2009 között születetteket értjük, ők azok, akiket „digitális bennszülöttekként” is emlegetünk. A Z generáció tagjai sajátosan különböznek az előző nemzedékektől, mindennapi életükben kulcsszerepet játszik a számítástechnika rohamos fejlődése.

A csíkszeredai városháza kiemelten kezeli a fiataloknak szóló résrendezvény létrehozását. A fesztivál ideje alatt koncertekkel és különféle ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várják a fiatalokat. A fiataloknak művészsarok, relaxációs terület és kézműves vásár is lesz. A Cloud Youth Festival a „digitális bennszülöttek” nevéhez fűződik: a Z-generáció élményeinek nagy részét felhőben tárolja.

Az oktatási programok magyar nyelven zajlanak majd, az erre a célra felállított színpadon helyi DJ-k és zenekarok lépnek fel (Dj BRNY, Dj Hunnay, Dj Raymi, Dj Bashkin, illetve a Diszperzit, a Nem Trió, a Dóra és a Bagázs, a Puppets, a Josh Moograin és a Blass Band együttes).

Sporttevékenységek is lesznek: kosárlabda maraton és közösségi futást – utóbbi a Running Festival Csíkszereda partnerségében. A sporteseményekre a benevezés ma, április 12-én kezdődik.

A programokra a belépés díjtalan.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy