Csíkszereda a legjobb minőségű levegőjű városok közt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A legjobb minőségű levegővel rendelkező romániai városok Brassó, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy, a storia.ro által készített tanulmány szerint. A rangsorban Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Nagyszeben, Kolozsvár, Pitești, Slobozia és Botoșani következnek.

Csíkszereda lakosai a Csíki fürdő, Központi és Hősök lakónegyedeket tartják a legfrissebb levegőjű negyedeknek. Ellenpóluson az ún. ultraközpont, Taploca és Csíksomlyó szerepelnek.

Legszennyezettebb levegőjű városok Ploiești, Călărași és Bukarest. A rangsorolásban őket követi Focșani, Galați, Slatina, Reșița, Bákó, Szatmár és Brăila. A D&D Research kutatási irodával közösen végzett felmérés a lakosok véleménye alapján állította fel a rangsort.

Történelmi régiónként nézve 40.000 személy szerint Erdélyben a legjobb a levegő minősége, míg Bukarest és Ilfov az utolsó helyen szerepelnek a levegő minőségét illetően.

A „Romániai városok és lakónegyedek” projektről

A Storia.ro és a D&D Research közös, 2017 év végéig tartó tanulmány során eddig 199.621 személy válaszolt a Storia.ro kérdőívre.

A rangsorolás megállapítása érdekében a résztvevőknek 1-től 5-ig terjedő skálán kellett osztályozniuk városuk és lakónegyedük levegőjének minőségét: 1-es a legrosszabb, 5-ös a legjobb értékelés. csak a 100 említést elérő válaszok kerültek a végső rangsorba.

A teljes beszámoló letölthető itt és a blog.storia.ro/orase-cartiere blogon megnézheted lakónegyeded rangsorolását.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy