Csíkszereda: Aláírták a sűrített gázüzemű buszok telephelyének kivitelezési szerződését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csíkszereda Városháza és a helyi Tectum Company Rt. cég tegnap, június 27-én aláírta a sűrített gázüzemű autóbuszok telephelyének építésére vonatkozó szerződést. Ebbe beletartozik a garázsok, a javítóműhely és a töltőállomás építése.

Az Akác utcai beruházás része a mobilitási projektcsomagnak, amely a buszpályaudvar rehabilitációját is tartalmazza. Amíg az autóbuszpályaudvar terve kivitelezési fázisban van, a depó építése több sikertelen pályázat miatt elhúzódott. Ma véget ért a várakozás: Bors Béla alpolgármester és Vigh Menyhárt, a Tectum Company Rt. vezérigazgatója aláírta a kivitelezési szerződést.

„Örömünkre szolgál, hogy helyi vállalkozás nyerte el a közbeszerzést. Olyan kivitelezőre van szükségünk, amely komolyan veszi ezt a stratégiai fontosságú beruházást. A csíkszeredai városi tömegközlekedés fejlesztésének minden értelemben ez a telephely a kiindulópontja” – fogalmazott a szerződés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester.

A részletes műszaki tudnivalókat Bors Béla alpolgármester és a részvénytársaság vezérigazgatója ismertette.

„Ez az 1 hektáros terület lesz a tömegközlekedési rendszerünk szíve: itt helyezzük el, szereljük és töltjük meg üzemanyaggal a sűrített gázzal működő 23 új autóbuszt. Egy meglévő épületet szerelőműhellyé alakítunk át, épül továbbá egy garázs 24 autóbuszbeállóval, továbbá egy töltőállomás és autóbuszmosó is”- mondta Bors Béla.

A kivitelezési szerződés értéke 25,36 millió lej, ebből csaknem 9,2 millió lej a vissza nem térítendő európai forrás, a többit az önkormányzat saját költségvetéséből állja.

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy