Csíkszereda: Az oktatás fejlesztésére vonatkozó 120 millió lej értékű szerződés aláírása várható

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda önkormányzatának szerdai, január 17-i döntése megnyitotta az utat a 121,67 millió lej értékű finanszírozási szerződés aláírásához az oktatási minisztériummal a campusfejlesztés és a duális oktatás megaprojektjére vonatkozóan. Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR)) által finanszírozott projektnek köszönhetően megújul a taplocai iskolaközpont infrastruktúrája és az oktatás minősége a négy csíkszeredai szakközépiskolában. Az önkormányzat önrésze 19,65 millió lej.

Ebben a projektben Csíkszereda a vezetője annak a konzorciumnak, amelyet Hargita Megye Tanácsa, Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda városok, a csíkszeredai szakközépiskolák, a Sapientia Egyetem, Hargita megyei és székelyföldi vállalkozások, szakmai és ipari szervezetek alkotnak. A cél a héthektáros taplocai iskolaközpont fejlesztése és rendezése új épületek építésével, valamint a duális oktatás megerősítése a négy csíkszeredai szakközépiskolában.

„A duális képzés ösztöndíjkeretét ki kellett egészítenünk, ezzel együtt pedig a pályázat összértéke is növekedett. Erről határoztunk ma, és most már csak a finanszírozási szerződés aláírását várjuk. Óriási léptékű lesz ez a fejlesztés, és ezt ráadásul kiegészíti a megvalósítás fázisában levő, ugyancsak PNRR-s 5 millió eurós pályázatunk, amelynek jóvoltából minden csíkszeredai iskolában bútorzatot és IT-eszközöket cserélünk, és hosszú idő után szaklaboratóriumokat fejlesztünk” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A projekt összköltségvetése 121,67 millió lej, a nem elszámolható költségek meghaladják a 25,5 millió lejt. Csíkszereda önrésze 19,65 millió lej, Hargita Megye Tanácsa 5,86 millió lejjel támogatja a megvalósítást.

  • információ és fotó: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy