Csíkszereda: Befejeződött két övezet ingyenes telekkönyvezése

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A csíkszeredai városvezetőség 2021-es döntése nyomán megtörtént két mezőgazdasági övezet ingyenes telekkönyvezése: immár 921 új telekkönyvet kézbesítenek úgy, hogy a tulajdonosoknak nem kellett fizetniük érte. Az aktualizált okiratok lehetővé teszik többek között a földterületek utódlását vagy értékesítését.

Az ingyenes telekkönyvezés új lendületet vett 2021-ben, a városvezetés ekkor indította el a folyamatot.

„Tavaly nyárára sikerült befejezni két nagy kiterjedésű, 572,3 hektáros mezőgazdasági övezet topográfiai felmérésének eredményeit. Ahogy akkor ígértük, tavaszra sikerült lezárnunk a folyamatot. Most örömmel kézbesítjük a naprakész telekkönyveket, mert ezáltal nagyban segíthetünk a gazdáknak”- mondta a mai helyszíni sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester.

A várostól északra fekvő 12-es és 17-es számú övezet a megyei jogú város mezőgazdasági területeinek 9,40 százalékát képezi, és 921 parcellát foglal magába. 624 teljesen új telekkönyvet bocsátanak a tulajdonosok rendelkezésére, 297 további esetben pedig a telekkönyveket látták el új kataszteri számmal, összhangba hozva telekkönyvileg a teljes övezetet.

Wohlfart Rudolf főjegyző elmondta, hogy a telkek mérete nem változott, egyes esetekben azonban a térképi-műszaki kiigazításokra volt szükség.

„Van néhány eset, hogy elhunyt nevére is vannak kiállítva telekkönyvek, ezekben az esetekben hagyatéki ügyintézést kell indítani. Az örökösök azonban mentesülnek az első telekkönyvi bejegyzés költségei alól” – mondta el a főjegyző.

A Városháza mezőgazdasági irodája postai szolgáltatással küldi ki a frissített telekkönyveket.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy