Csíkszereda. Információk a fűtéstámogatás igényléséről

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága elsősorban e-mailen fogadja a 2020 november 1. és 2021. március 31. közötti idényre a fűtéstámogatási kérelmeket.

Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajat, illetve villamos energiát használnak, az alábbiakban ismertetett feltételeknek kell eleget tenniük a támogatás igényléséhez.

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében.

A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajat használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 750 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.

A támogatáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról www.szereda.ro, a kitöltött formanyomtatványokat és a mellékelt igazoló okiratokat pedig szkennelve küldhetik a social@szereda.ro e-mail címre 2020. november 13-ig.

A vonatkozó törvénykezésben véghezvitt módosítások következtében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük. Ez esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik.

További információk a 0266 315 120 / 115-ös telefonszámon, vagy a social@szereda.ro e-mail-címen igényelhetők. A Szociális Igazgatóság keddi és csütörtöki napokon 9.00–11.00 óra között az Akác utca 1. szám alatt (volt GOSCOM-székhely) kihelyezett ügyfélfogadást tart.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által közölt információ

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy