Csíkszereda: Kultúra, infrastruktúra és adók- a helyi képviselő-testület napirendjén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fodor Sándor nevét viseli az Ifjúsági Park, a művészeti gimnázium épületének földszintjén kortárs galéria váltja fel a kereskedelmi egységeket, aláírják a kivitelezési szerződést a depó és a sűrített gázüzemű buszok töltőállomásának építésére, újabb lépés történt kilenc lakótömb termikus rehabilitációs folyamatában, és a 2024-es helyi adókat és illetékeket a tavalyi inflációs szinthez igazították – ezek voltak a legfontosabb döntések, amelyeket április 26-án fogadott el Csíkszereda Városháza helyi tanácsa.

A tegnapi rendes ülésen fontos döntéseket hozott az önkormányzati végrehajtó testület. Az egyik mobilitási projektekhez kapcsolódik: a sűrített gázzal közlekedő autóbuszok depó- és töltőállomásának építésére vonatkozó projekt értékét 47,5 millió lejre emelték (az összeg tartalmazza az autóbusz-pályaudvar felújításának költségét is). Az emelés a végrehajtási szerződés megkötéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében történt.

Hasonlóképpen növelték az önrészt kilenc tömbház hőszigetelése esetében, hogy a hőenergetikai felújítások folytatódhassanak. Az érintett tömbházak a következők: Decemberi forradalom utca 5/A,B, Octavian Goga utca 2/AB, 4/AB, 6/AB, 10., Nárcisz sétány 6/AB, Fenyő utca 11/ABCD, Mérleg utca 12–14. és Szív utca 12–14.

A kultúra területén is fontos döntések születtek. Egyrészt döntött a képviselő-testület arról, hogy a Nagy István Művészeti Líceum épületének földszintjén kortárs képzőművészeti galériát hoznak létre, másrészt elfogadták az Ifjúsági Park átnevezését: a zöldterület ezentúl Fodor Sándor csíkszeredai születésű író nevét viseli. Korodi Attila polgármester kifejtette, ez csak szimbolikus első lépés a park dinamikus közösségi térré alakításának folyamatában. Közölte azt is, hogy ezen a helyen helyezik el Sárpátki Zoltán képzőművész szoborcsoportját.

Az önkormányzatnak kevésbé népszerű döntést is meg kellett hoznia: az ezzel kapcsolatos törvényi kötelezettségek teljesítése érdekében az ország összes többi önkormányzatához hasonlóan a 2022-es évi 13,8%-os inflációhoz igazította a helyi adókat és illetékeket.

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy