Miercurea Ciuc: Cultura, infrastructura și impozitele, prezente pe ordinea de zi a consiliului local

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Parcul Tineretului va purta numele lui Fodor Sándor, o galerie contemporană va înlocui unitățile comerciale de la parterul clădirii liceului de artă, urmează să fie semnat contractul de execuție pentru construirea depoului și stației de alimentare a autobuzelor cu gaz comprimat, s-a mai făcut un pas în procesul de termoreabilitare a nouă blocuri de locuințe, iar impozitele și taxele locale pentru 2024 au fost ajustate la nivelul inflației de anul trecut – acestea au fost cele mai importante hotărâri adoptate astăzi, 26 aprilie, de către consiliul local al municipiului Miercurea Ciuc.

În cadrul ședinței ordinare de astăzi, organul executiv municipal a luat decizii importante. Una dintre ele este legată de proiectele de mobilitate: valoarea proiectului privind construirea depoului și stației de alimentare a autobuzelor cu gaz comprimat a fost majorată la 47,5 milioane de lei (sumă care include și costul reabilitării stației de autobuz). Majorarea a fost efectuată cu scopul de a oferi condițiile necesare încheierii contractului de execuție.

În mod similar, cofinanțarea pentru reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe a fost majorată pentru a permite continuarea lucrărilor în desfășurare. Blocurile în cauză sunt: str. Revoluției din decembrie nr. 5/AB, str. Octavian Goga nr. 2/AB, 4/AB, 6/AB, 10/AB, str. Narciselor nr. 6/AB, str. Bradului nr. 11/ABCD, str. Cântarului nr. 12–14, str. Inimii nr. 12–14.

Decizii importante au fost luate și în domeniul culturii. Pe de o parte, consiliul a decis înființarea unei galerii de artă contemporană la parterul clădirii Liceului de Artă „Nagy István, pe de altă parte a fost aprobată redenumirea Parcului Tineretului: zona verde va purta de acum înainte numele lui Fodor Sándor, scriitor născut în Miercurea Ciuc. Primarul Korodi Attila a explicat că acesta este doar un prim pas simbolic în procesul de transformare a parcului într-un spațiu comunitar dinamic. El a mai precizat că în această locație va fi amplasată un grup de sculpturi ale artistului Sárpátki Zoltán.

Consiliul local a trebuit să adopte o hotărâre mai puțin populară: pentru a îndeplini obligațiile legale în acest sens, la fel ca toate celelalte autorități locale din țară, a indexat cu 13,8% taxele și impozitele locale pentru 2024. Valoarea indexării corespunde cu rata inflației din anul 2022.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy