Csíkszereda: Megállapították a 2025-ös évi adókat és illetékeket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíkszeredai önkormányzat képviselőtestületének áprilisi ülésén módosult a parkolási rendszer szabályozása, támogatást biztosítva a csíkszeredai Vöröskeresztnek és a közhasznú szervezeteknek. Ezzel egy időben megkezdődött három társasház hőrehabilitációjának folyamata, és döntés született az inflációarányos adókiigazítás jogszabályi előírások szerinti módosításáról.

A csíkszeredai önkormányzat havi ülésén számos formaság mellett megállapították a 2025-ös évre vonatkozó illetékeket és adókat. Így jövőre 10,4%-os növekedéssel kell számolnunk.

A képviselő-testület néhány beruházásról is döntött: a Gál Sándor utca 2-4 sz. és a Lendület sétány 2 és 4 sz. alatti tömbházak hőrehabilitációjának előzetes dokumentációja. Az első beruházás becsült költsége 2,36 millió lej, a másik kettőé 7,41 millió lej, 8 hónapos végrehajtási időt igényel. Következik a műszaki tervezés szakasza, majd a kivitelezés.

Új szakaszba lépett a hulladékgyűjtő központ építése is, a DALI jóváhagyásával, 6,3 millió lej becsült értékben.

A parkolási szabályok is módosultak. A testület elfogadta, hogy a Vöröskereszt és a csíkszeredai közhasznú szervezetek legfeljebb három szolgálati autót regisztrálhatnak ingyenesen parkolásra.

Az ülésen regisztrálták a költségvetésben a Hargita Megye Tanácsától kapott 500 ezer lejes vissza nem térítendő támogatást a hargitafürdői tűzoltószertár építésének társfinanszírozására.

  • a csíkszeredai városháza sajtóirodája tájékoztatása

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy