Csíkszereda: Megkezdődött „A Kormány bezárja a színházat, a múzeumot, az uszodát, a tánctermet, a sportcsarnokot” szövegű transzparensek eltávolítása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szeptember 28-án, csütörtökön eltávolították „A Kormány bezárja a színházat, múzeumot, uszodát, tánctermet, sportcsarnokot” feliratú transzparenseket, amelyeket augusztus elején helyeztek ki a csíkszeredai kulturális és sporteseményeknek otthont adó épületekre, ezzel jelezve, hogy az intézmények és a közösségi élet biztonságban van.

56 nap telt el azóta, hogy bemutatták a törvényjavaslatot, amely az intézmények és programok egész rendszerét veszélyeztette volna, és ez az időszak tele volt eseményekkel és vitákkal.

„Köszönet az RMDSZ-nek, a Román Színházi Szövetségnek, a Romániai Múzeumok Országos Hálózatának, a néptánc és a sport szakmai köreinek, hogy az elmúlt időszakban együttműködve, határozottan arra koncentráltak, hogy meggyőzzék a kormányt: egy ilyen lépés katasztrofális hatásáról a közösségi életre, a kulturális örökség továbbvitelére, a sportban megélt élmények világára” – mondta Korodi Attila polgármester a mai sajtóeseményen a Csíki Mozi előtt.

Sógor Enikő alpolgármester és a város kulturális- és sportintézményeinek vezetőinek társaságában eltávolították a tiltakozó óriásbannert, így hangsúlyozva, hogy a város életében minden normális keretek között működik tovább.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda volt az a város, amely az érintett szakmai körökkel együttműködve és a helyi közösség bevonásával vezető szerepet tudott játszani a hangulat országos szintű irányításában.

Az adóügyi és kiadáscsökkentő intézkedésekről szóló törvénytervezet végleges változata, amelyért a kormány vállalta a felelősséget a parlament előtt, azt mutatja, hogy a közös munka eredményeként sikerült Csíkszereda intézményeit és programjait biztonságban tartani. A törvénycsomagban foglalt költségcsökkentő intézkedéseket az önkormányzat gond nélkül végre tudja hajtani.

  • fotók és információk: Csíkszereda Városháza sajtóiroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy