Miercurea Ciuc: A început eliminarea bannerelor cu textul „Guvernul închide teatrul, muzeul, piscina, ansamblul de dans, arena de sport”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 28 septembrie, a început eliminarea bannerelor textul „Guvernul închide teatrul, muzeul, piscina, ansamblul de dans, arena de sport” „, afișate la începutul lunii august pe clădirile culturale și sportive ale orașului Miercurea Ciuc , semnificând astfel că instituțiile și viața comunitară sunt acum în siguranță.

De la apariția proiectului de lege care ar fi pus în pericol întregul sistem de instituții și programe au trecut 56 de zile, această perioadă  fiind plin de evenimente și discuții.

Mulțumim UDMR-ului, Uniunii Teatrelor din România, Rețelei Naționale a Muzeelor din România, cercurilor de dans popular și sportive pentru efortul lor comun în această perioadă, concentrându-se ferm asupra convingerii Guvernului că o astfel de măsură ar fi avut efecte catastrofale asupra vieții comunitare, transmiterii patrimoniului cultural și lumii experiențelor sportive” – a afirmat primarul Korodi Attila în cadrul unui eveniment de presă organizat în fața Cinematografului „Csíki Mozi”.

Cu această ocazie, în prezența primarului, a viceprimarul Sógor Enikő și a conducătorilor de instituții culturale și sportive a fost îndepărtat pancarta de protest gigant, subliniind faptul că viața orașului poate continua în limite normale.

Primarul și-a exprimat bucuria că Miercurea Ciuc a fost orașul care, lucrând în colaborare cu cercurile profesionale implicate și implicând comunitatea locală, a a putut juca un rol de lider în direcționarea stării de spirit la nivel național.

Versiunea finală a proiectului de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor, pentru care Guvernul a asumat răspunderea în fața Parlamentului, arată că, ca rezultat al muncii comune, am reușit să menținem în siguranță instituțiile și programele din Miercurea Ciuc. Măsurile de reducere a costurilor prevăzute în pachetul legislativ pot fi îndeplinite fără probleme de administrația locală.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy