Csíkszereda polgármesterét a bíróság kötelezi a törvény tiszteletben tartására. Először a román nyelv, majd a magyar nyelv

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

A bukaresti fellebbviteli bíróság június 22-én elutasította az RMDSZ csíkszeredai polgármesterének fellebbezését a bukaresti bíróság ítéletével szemben, amelyben kötelezte a hivatalos állami nyelv tiszteletben tartását a csíkszeredai utcanév tábláinak esetében, tudjuk meg Dan Tanasă újságíró blogjáról.

A bukaresti bíróság csütörtökön, 2019 szeptember 5-én elfogadta a Dan Tanasa vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által benyújtott keresetet, és arra kötelezte Csíkszereda RMDSZ polgármesterét, hogy lecserélje az összes csíkszeredai utcanév táblát.

Jelenleg Csíkszeredában az utcanév táblák törvénytelenül vannak feliratozva, megsértve az ország hivatalos nyelvét. Vagyis elől a magyar felirat szerepel, ezt követi a román utcanév, ami az ország hivatalos nyelvének megsértését jelenti.

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) felszólította Ráduly Róbert polgármestert, hogy cserélje ki ezeket az utcanév táblákat, de a polgármester megtagadta a törvény betartását. Az ADEC ismét beperelte az RMDSZ polgármesterét és nyert.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy