Csíkszereda polgármesterét a törvényszék kötelezi Magyarország zászlajának és a székely zászlónak az eltávolítására a tanácsteremből valamint az épület homlokzatáról

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A törvényszék kimondta,hogy Magyarország zászlajának és a székelyzászlónak a kifüggesztése a csíkszeredai polgármesteri hivatal épületén belül és az épület homlokzatán törvénytelen.A Hargita Megyei Törvényszék elfogadta a Méltóságért Európában polgári Egyesület(ADEC) keresetét és arra kötelezi Csíkszereda polgármesterét,hogy Románia és az Európai Unió zászlaján kívül minden más zászlót távolítson el a Polgármesteri Hivatal épületéből és annak homlokzatáról is.

Jelen pillanatban a polgármesteri tisztséggel megbízott Antal Attila alpolgármester vezette intézményben törvénytelenül van kifüggesztve a magyar és a székely zászló valamint a város fehér zászlaja.

Csíkszereda RMDSZ-es polgármestere köteles eltávolítani a székely zászlót,Magyarország zászlaját és a város lobogóját a polgármesteri hivatal egész területéről az épület homlokzatát is beleértve,miután a törvényszék megállapította ezek kifüggesztésének törvénytelenségét az említett épületben.

dantanasa.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy