Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda polgármesterét a törvényszék kötelezi Magyarország zászlajának és a székely zászlónak az eltávolítására a tanácsteremből valamint az épület homlokzatáról

A törvényszék kimondta,hogy Magyarország zászlajának és a székelyzászlónak a kifüggesztése a csíkszeredai polgármesteri hivatal épületén belül és az épület homlokzatán törvénytelen.A Hargita Megyei Törvényszék elfogadta a Méltóságért Európában polgári Egyesület(ADEC) keresetét és arra kötelezi Csíkszereda polgármesterét,hogy Románia és az Európai Unió zászlaján kívül minden más zászlót távolítson el a Polgármesteri Hivatal épületéből és annak homlokzatáról is.

Jelen pillanatban a polgármesteri tisztséggel megbízott Antal Attila alpolgármester vezette intézményben törvénytelenül van kifüggesztve a magyar és a székely zászló valamint a város fehér zászlaja.

Csíkszereda RMDSZ-es polgármestere köteles eltávolítani a székely zászlót,Magyarország zászlaját és a város lobogóját a polgármesteri hivatal egész területéről az épület homlokzatát is beleértve,miután a törvényszék megállapította ezek kifüggesztésének törvénytelenségét az említett épületben.

dantanasa.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.