Instanța a hotărât că arborarea steagului Ungariei și a celui secuiesc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc este nelegală.

Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

Instanța a constatat astfel arborarea nelegală a drapelului Ungariei, a steagului secuiesc și a steagului municipiului Miercurea Ciuc în incinta și pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.

În acest moment, în incinta Primăriei Miercurea Ciuc și pe fațada instituției condusă de viceprimarul UDMR, Antal Attila, care îl înlocuiește pe primarul demisionar Raduly Robert, cercetat pentru fapte de corupție, sunt arborate ilegal drapelul Ungariei, steagul secuiesc și un steag alb, steagul orașului.

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc este obligat acum să înlăture steagul secuiesc, drapelul Ungariei și steagul local din toate spațiile din Primăria Miercurea Ciuc, inclusiv de pe fațada instituției, după ce instanța a constatat nelegalitatea arborării acestor steaguri „la sediul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc/Consiliului Local Miercurea Ciuc”.

Instanța nu face referire de fațada clădirii, ca atare instanța a constatat nelegalitatea arborării celor trei steaguri atât pe fațada instituției, cât și în sala de ședințe a instituției și în biroul primarului din Miercurea Ciuc sau în orice altă sală a instituției, potrivit dantanasa.ro.