Csíkszereda Városháza, tiltakozás a közigazgatási reformként bemutatott kormányrendelet-tervezet ellen!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda megyei jogú város tiltakozó üzenetet küldött a kormány átgondolatlan rendelettervezete ellen, amelyet közigazgatási reformként mutattak be. A Szakszervezetek Művelődési Házának homlokzatáról ma eltávolították a rangos eseményeket hirdető bannereket, és helyükre csupán egyetlen óriásbanner került, amely üzeni, mi mindent veszít Csíkszereda, ha a kormány nem gondolja meg magát.

Sógor Enikő alpolgármester által közölt üzenet:

„Ma átiratot küldtünk Marcel Ciolacu miniszterelnöknek, Marcel Boloș pénzügyminiszternek és Petres Sándornak, Hargita megye prefektusának.

Felhívtuk a figyelmüket arra, hogy a közigazgatási reformként bemutatott kormányrendelet-tervezet Csíkszereda esetében felbecsülhetetlen károkat okozna az intézményrendszerünkben, továbbá ellehetetlenítené a Csíkszeredát pezsgővé, vonzóvá, identitásában erőssé tevő eseményeink, rendezvényeink szervezését, támogatását.

Városunkban az elmúlt 30 évben létrejött három nagyon erős kulturális intézmény és egy sporttevékenységeket biztosító önkormányzati klub.

Nagyon fontos felismernie a kormánynak, hogy a megyeszékhelyünkön a múzeum, a színház és a néptáncegyüttes, valamint a Városi Sportklub működése is megszűnik, ha elfogadják az önkormányzatok költségvetési döntéseit korlátozó rendeletet.

Sokak elképzelésével ellentétben számunkra a tét most nem az önkormányzatok karcsúsítása, hanem az identitásunk megőrzése, a közösségünk megerősítése, a fiataljaink itthontartása, illetve hazavonzása.

Határozottan tiltakozunk a tervezet ellen, és minden eszközzel kiállunk intézményeink és a jövőnk érdekében!”

Bővebben: https://tinyurl.com/567358pc

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy