Primăria Miercurea Ciuc, protest împotriva proiectului OUG prezentat ca și o reformă administrativă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Municipiul Miercurea Ciuc a transmis un mesaj de protest împotriva proiectului de OUG nechibzuit al guvernului, care a fost prezentat săptămâna trecută ca și o reformă administrativă. Astăzi, bannerele care anunțau evenimente de prestigiu au fost îndepărtate de pe fațada Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în locul lor a fost așezat un singur banner uriaș, care arată ce va pierde Miercurea Ciuc, dacă guvernul nu se răzgândește.

Mesajul transmis de viceprimarul Sógor Enikő:

Astăzi am trimis o adresă premierului Marcel Ciolacu, ministrului de Finanțe Marcel Boloș și prefectului județului Harghita, Petres Sándor.

Le-am atras atenția asupra faptului că proiectul de Ordonanță de urgență prezentat ca o reformă administrativă, în cazul municipiului Miercurea Ciuc ar provoca daune grave sistemului nostru instituțional și ar face imposibilă organizarea și susținerea evenimentelor și activităților noastre care fac ca orașul Miercurea-Ciuc să fie vibrant, atractiv și puternic în identitatea sa.

În ultimii 30 de ani, în orașul nostru au fost înființate trei instituții culturale foarte puternice și un club municipal care oferă activități sportive.

Este extrem de important ca guvernul să recunoască faptul că, dacă va fi adoptat proiectul de ordonanță, în reședința noastră de județ muzeul, teatrul și ansamblul de dans popular, precum și Clubul Sportiv Municipal, vor înceta să funcționeze.

Contrar a ceea ce mulți cred, miza pentru noi nu este slăbirea administrației locale, ci protejarea identității noastre, întărirea comunității noastre, precum și păstrarea și atragerea acasă a tinerilor noștri.

Ne opunem cu tărie proiectului și ne vom apăra instituțiile și viitorul nostru prin toate mijloacele!”

Pentru mai multe detalii click AICI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy