Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

DATORII RECORD! Restanţe de peste un milion de lei la plata întreţinerii, la Miercurea Ciuc

Locatarii din Miercurea Ciuc racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au restanţe de peste un milion de lei la plata cheltuielilor comune, pentru recuperarea lor fiind demarate mai multe procese în instanţă, informează Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de directoarea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea Ciuc, Fekete Ana, valoarea datoriilor persoanelor rău platnice este de circa 1.08 milioane de lei şi, în acest sens, asociaţiile de proprietari au demarat procese pentru recuperarea restanţelor.

Ea a precizat că aproximativ 500 de familii au, în general, restanţe la plata cheltuielilor comune, în fiecare bloc existând cel puţin o familie care nu îşi plăteşte datoriile.

Ana Fekete a precizat că, în continuare, locatarii rău platnici nu permit intrarea în apartamente pentru sistarea apei calde sau a încălzirii, motiv pentru care angajaţii GOSCOM vor fi nevoiţi să oprească furnizarea acestor servicii la întreaga scară de bloc, chiar dacă unii dintre locatari nu au datorii.

Aceasta a mai spus că există 200 de sentinţe de executare silită a rău platnicilor, atât pentru restanţe mai vechi cât şi pentru penalităţi sau pentru debranşări care s-au efectuat fără respectarea legii. În unele cazuri, datoriile sunt recuperate, dar există şi situaţii în care proprietarii părăsesc apartamentele şi refuză să îşi achite restanţele.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Un comentariu la “DATORII RECORD! Restanţe de peste un milion de lei la plata întreţinerii, la Miercurea Ciuc

  1. Gheorghe

    De vina este tot GOSCOM-ul! Avem cea mai scumpa gigacalorie! AR trebui sa platim mai mult datorita cantitatii (6 luni de frig), dar nu si cea mai scumpa. De ce este mai scumpa daca tot s-au reabilitat centralele si tevile? De unde au crescut costurile? In alte judete este mai ieftina, deci, dna Fekete, udmr-ul, ceva raspunsuri ne dati?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.