Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa elfogadta a kisebbségvédelmi nyilatkozatot

Hargita Megye Tanácsa elfogadta Hargita, Kovászna és Maros megye vezetőinek közös nyilatkozatát a Minority SafePack kezdeményezés visszaállításáról.

Az európai kisebbségek védelmének támogatásáról szóló nyilatkozatot Hargita Megye Tanácsa a március 31-i rendes ülésen fogadta el, miután Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke előadást tartott.

Az önkormányzatok vezetői által 2021. március 17-én aláírt dokumentumban megerősítik álláspontjukat az európai kisebbségek kérdésében, tiltakozva az Európai Bizottság 2021. január 15-i határozata ellen, amely nem kezdeményez további jogalkotást a Minority SafePack polgári kezdeményezésen keresztül benyújtott javaslatok alapján.

A nyilatkozat aláírói felszólították az Európai Parlamentet és a Régiók Bizottságát, hogy vegyék újra napirendre az európai kisebbségek védelmének kérdését, és támogassák azt az Európai Bizottság előtt.

Az Európai Bizottságot arra is felkérték, hogy támogassa a „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” című európai polgári kezdeményezést, összhangban a jó kormányzás és az alapvető európai értékek elvével.

“A kisebbségek jogainak védelméhez európai szintű jogszabályokra van szükség. Nem csak a magyar nemzeti kisebbségekről szól, hanem bármely európai nemzeti kisebbségről, beleértve a románokat is. E tekintetben felhívom a Tanácsot, hogy támogassa a közös nyilatkozatot “- mondta Borboly Csaba.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.