Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A járványügyi kockázatot jelentő országok frissített listája (május 27)

A május 27-én, csütörtökön közzétett kormányhatározat szerint azokat, akik 15-90 nappal ezelőtt átestek a betegségen, és orvosi igazolással rendelkeznek ennek bizonyítására, nem helyezik karanténba.

A karantén alóli mentesség a 3 évesnél fiatalabb gyermekekre is vonatkozik, feltétel nélkül, valamint a 3 és 16 év közötti gyermekekre, ha negatív a COVID-tesztjük. Emellett azok a személyek, akik kevesebb, mint 3 napot tartózkodnak Románia területén, mentesülnek a karantén alól.

Fontos! Az Egyesült Királyság továbbra is a sárga zónában marad, bár a COVID-esetek előfordulása alacsony, a SARS-CoV2 sokkal fertőzőbb indiai törzse miatt.

“Az Egyesült Királyság, amely az előfordulás alapján a zöld zónában lenne, sárga zónának tekinthető, ami azt jelenti, hogy a gyorsan terjedő törzs jelenléte miatt teszttel vagy oltással jöhetnek”, mondta Raed Arafat.

Az országok megbetegedések száma szerinti besorolása itt megtekinthető.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük