Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jelentős adomány a megyei kórház számára

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány jóvoltából 192 ezer lej értékű adományt vett át pénteken, május 29-én a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége.

Amint azt korábban bejelentették, a MOL Románia a Polgár-Társ Alapítvány révén 100 000 euró értékben támogatja a csíkszeredai, székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi kórházaknak a koronavírus világjárvány leküzdésére irányuló erőfeszítéseit. Ezen adományból a Polgár-Társ Alapítvány védőfelszereléseket és orvosi műszereket vásárolt a három intézmény számára. A civil szervezet képviselői pénteken, május 29-án adták át az adományt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége, illetve orvosai számára.

Dr. Konrád Judit, a Hargita Megye Tanácsa által működtetett kórház menedzsere az intézmény munkaközössége és páciensei nevében is kifejezte köszönetét a kapott nagy értékű segítségért. Mint elmondta, a kapott eszközök az alkalmazottak biztonságát és a kórház betegeinek minél korszerűbb ellátást szolgálják. Rámutatott, a MOL Románia és a Polgár-Társ nem első alkalommal segítik a kórházat, korábban is nyújtottak már jelentős segítséget az intézménynek.

Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója azt mondta el, a kezdetektől érezték a világjárvány súlyosságát és ismerve a hazai egészségügyi rendszert, tudták, hogy ez mekkora kihívásokkal fog járni. Ezért úgy gondolták, hogy ha valamikor adományozni kell, akkor ennek most van az ideje. „Előbb helyben segítettünk, a csíkszeredai kórházat és a megyei mentőszolgálatot, később sikerült ezt a kört bővíteni a sepsiszentgyörgyi és a székelyudvarhelyi kórházakkal is. Az adományozást előbb saját erőből végeztük, később az Apemin Tușnad segítségével folytattuk, majd végül a MOL Romániatól kaptuk a legnagyobb támogatást” – fejtette ki Potozky László.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház 192 021 lej értékű adományt kapott a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány részéről. Védőfelszerelést – fejtakarókat, kötényeket, maszkokat, overallokat, kesztyűket, álarcokat, fertőtlenítő lábtörlőket – továbbá rendkívül hasznos műszereket tartalmaz az adomány. Ennek részét képezi négy légtisztító eszköz, két fertőtlenítő berendezés és egy – a romániai közkórházakban egyedülálló – műszer is, amely egyben infuzomat blokk és vércukorszint-ellenőrző rendszer.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.