Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két tüzet oltottak el a tűzoltók Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson

 

Az utóbbi 24 óra beavatkozásainak 80%-át a SMURD egységek elsősegélynyújtása tette ki (9 eset a 11-ből).

Ugyanakkor a tűzoltók két tüzet is eloltottak.

tegnap délután a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók, a fenyédi, máréfalvi és bögözi önkéntes tűzoltók négy csapata egy garázsból, raktárból, nyári konyhából és hőközpontból álló melléképület- együttesnél keletkezett tűzhöz vonultak ki Székelyudvarhelyen a Solymossy utcába. A tűzoltók megérkezésekor égett az épület tetőzete 180 négyzetméteren, és fennállt a veszély, hogy a lángok továbbterjednek a szomszédos épületekre. 16:00 órára lokalizálták a tüzet, 21:25-re az utolsó tűzfészkeket is felszámolták. A valószínűleg rövidzárlat okozta tűzben elégett 180 nm bitumenes zsindely, a födém faszerkezete, lambéria, bútorzat, textilneműk, ruhafélék, kézműves áru, 200 kg vegyes élelmiszer. Megrongálódott 180 nm fémlemez, 2 hűtőláda, sportszerek, egy generátor, számítógép, térfigyelő rendszer, szerszámok, két fém garázsajtó, hőközpont, 3 db. napelem. A tűzoltók beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni 2.700.000 lej értékű anyagi javakat, a keletkezett kár 700.000 lejre becsülhető. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak tegnap délután a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók a helyi Mező utca egyik házának hálószobájában keletkezett tűzhöz vonultak ki. Megérkezésükkor megállapították, hogy ég a bútorzat és ruhaneműk, és fennáll a veszély, hogy a lángok az egész házra kiterjednek. A SMURD csapat a helyszínen elsősegélyt nyújtott egy pszichikai gondokkal küzdő személynek, aki pánikrohamot szenvedett, később a kórházba szállították. A tűzoltók a talált határokon belül, gyorsan eloltották a tüzet.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben állnak a sürgősségi helyzetek operatív kezelésére és az elsősegélynyújtásra az arra rászoruló személyeknek.

Ne feledje! A vészhelyzet esetén tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.