Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A válaszadás jogán: a Román Vöröskereszt Hargita megyei fiókja pontosít

 

A Román Vöröskereszt Hargita megyei fiókjának vezetőségi tagjai sajtóközleményt adtak ki válaszul a Dan Tanasă újságíró cikkére, amelyet kiadványunk is átvett.

„Válaszul Tanasă úr személyes blogján megjelent cikkére az alábbiakat közöljük:

1.A román Vöröskereszt és fiókjai a hét alapelv szerint járnak el, beleértve a pártatlanságot és a semlegességet. A Román Vöröskereszt részét képező Hargita megyei fiók mindig apolitikus volt, nem volt és jelenleg sincs érintkezése a politikai pártokkal, beleértve az RMDSZ-t is.

2.A fiókot nem egy vagy két személy vezeti, hanem egy 11 tagú bizottság: Ambrus József- elnök, Micu Vasile- alelnök, Simó Ildikó- alelnök, és Blaga Teodora, Nagy Emőke, Cherecheș Gabriela, Váradi István, Micu Alin, Cristea Alexandru és Antal Beáta- tagok. Igaz, hogy a bizottság gyűlésein Zsigmond Éva is részt vesz, de szavazati jog nélkül, az Alapszabályzat értelmében.

3.A tájékoztató anyagok kétnyelvűek, a megyei önkéntesek kérése alapján és a rendelkezésre álló források szerint nyomtatják. A Hargita megyei fiók Facebook oldalával kapcsolatban meg kell említeni, hogy követőink 80%- a magyar nemzetiségű.

4.A Zsigmond Évát ábrázoló csatolt fénykép nem a Román Vöröskereszt egyik gyűlésén készült, hanem egy külföldi szemináriumon, a szöveg pedig angol nyelvre van fordítva.

A Hargita megyei Fiók vezetőségi tagjai elhatárolódnak Dan Tanasă úr hamis és rosszindulatú észrevételeitől, amelyek célja a Román Vöröskereszt Hargita megyei Fiókjának lejáratása.

Aláírják a vezetőtanács tagjai:

Ambrus József, Micu Vasile, Simó Ildikó, Blaga Teodora, Nagy Emőke, Cherecheș Gabriela, Váradi István, Micu Alin, Cristea Alexandru , Antal Beáta”

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.