„Egyetlen feltétel- az alacsony ár”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elérhető a megye vállalkozóit segíteni hivatott portál

Május 31- én sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a web- oldalt, amelyen a megyében működő közintézmények direkt vásárlásait lehet majd nyomon követni és ezekre jelentkezni. A rendszert a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség dolgozta ki.

Borboly Csaba elmondta, több éve dolgoznak azon, hogy meggyőzzék a megye vállalkozóit, hogy jelentkezzenek a kiírásokra. Az intézmény adatbázisán keresztül felhívták a vállalkozók figyelmét a dokumentumok benyújtásának lehetőségére a közbeszerzésre, amely a direkt vásárlások esetén legtöbb 30.000 euró lehet, fejlesztés esetén legtöbb 100 ezer. „Próbáljuk meggyőzni a vállalkozókat, hogy legyenek bátrak és jelentkezzenek a szolgáltatások, beruházások elvégzésére. Hargita megye gazdasági szerkezetében nincs sok nagy cég, éppen ezért fontos lenne, hogy a kis- és középvállalkozások kihasználják a direkt beszerzések adta lehetőségeket. Ez a kidolgozott program kiterjed a civil szervezetekre és helyi önkormányzatokra is. Fontos hangsúlyozni, hogy az egyetlen kritérium a legalacsonyabb ár, semmilyen más feltétel nincs”, mondta a megyei tanács elnöke. Még hozzátette, hogy ebben az évben 1,5 millió euró áll a megyei tanács rendelkezésére direkt vásárlásokra és bíztatta a kisvállalkozókat a jelentkezésre, mert meghatározó hatása lehet a költségvetésükre. Ez a rendszer oxigént hozhat a megye gazdasági életébe, és minden jelentkezőnek reális esélye van, hogy nyerjen is, mert ez egy átlátható, hatékony rendszer.

Barabás Csaba bemutatta a honlapot, amelyre bármelyik közintézmény pár pillanat alatt feltöltheti a direkt vásárlásra vonatkozó hirdetéseit, és a feliratkozó cégek automatikus értesítést kapnak a megjelent hirdetésről. Továbbá azért látta szükségesnek a portál létrehozását, mert a megyei cégek többsége nem jutott a direkt vásárlásokkal kapcsolatos információkhoz, és reményét fejezte ki, hogy a rendszer segítségével motiválni tudják a vállalkozókat.

Bővebb információk a http://cumpararidirecte.investinharghita.ro oldalon találhatók

Csíkszereda, 2016 május 31

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy