170 gazdaságot sújtott áradás Kászonaltízen és Csíkjenőfalván

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A heves esőzés nyomán kialakult áradás és a medrükből kilépő patakok mezőgazdasági területeket és utakat árasztottak el. Az udvarokban a víz elérte az egy méteres magasságot is. Több mint 140 hektár burgonya- és gabonaültetvényt érintett az áradás; falusi és községi utak, valamint egy erdei út szorul javításra az áradás miatt.

Kászonaltízen a csíkszeredai tűzoltók, a Hargita megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség és az önkéntes mentőszolgálat sietett a lakók segítségére kiszivattyúzva a vizet az udvarokból.

András Zoltán, a község polgármestere elmondta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a közeli hegyekben felhőszakadás is volt, ami még növelte a lezúduló víz mennyiségét. A károk felmérése ideiglenes.

Csíkjenőfalván és Csíkkarcfalván a balánbányai katasztrófavédelmi ügynökség tűzoltói és Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva, Csíkszenttamás katasztrófavédelmi egységének 37 önkéntes tűzoltója segítenek a vizet kiszivattyúzni a pincékből és alagsorokból.

Forrás: Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy