Egymást érték a kihágások a hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Pénteken, október 6- án, járőröző csendőrök kapták rajta a 39 éves gyergyóditrói férfit, amint bélyegezetlen fákat vág ki a gyergyóditró közeli Sóza Feneke nevű helyen. A csendőrök a kivágás abbahagyására szólították fel az elkövetőt, és tevékenysége alapjául szolgáló dokumentumok felmutatására szólították fel, és mivel ilyennel nem rendelkezett, a csendőrök a gyergyószentmiklósi magánerdészet segítségét kérték. Megállapították, hogy 3,763 köbméter fa került kivágásra, melynek értéke 432,76 lej. A faanyagot és a láncfűrészt elkobozták. A férfi ellen a 46/2008-as erdészeti törvény 17. cikke értelmében eljárás indul.

Szombaton, október 7-én, a hargitafürdői hegyi csendőrség járőrcsapata tetten ért három, 34 és 40 év közötti, székelyudvarhelyi, illetve parajdi férfit, amint motorkerékpárjaikkal behatoltak a Nagyhagymás Nemzeti Park természetvédelmi területére. A három férfit egyenként 3.000 lejre bírságolták.

Ugyancsak szombaton, október 7-én, a gyergyószentmiklósi 4-es csendőrkülönítmény a gyergyószentmiklósi Sporthorgász és Vadászegyesülettel közös akciója során két, 21 és 65 éves férfit értek tetten, amint a Maros folyóból a megengedettnél kisebb méretű halakat fogtak ki. A csendőrök a 2008/23-as Sürgősségi Kormányrendelet 58. cikke értelmében egy figyelmeztetést és egy 300 lejes bírságot róttak ki.

Szintén szombaton, október 7-én, a hargitafürdői hegyi csendőrök járőrcsapata tetten ért egy 30 éves szentegyházi férfit, amint haszonjárművével faanyagot szállított fuvarlevél hiányában. A 171/2010-es törvény 19. cikke értelmében a csendőrök 5.000 lejes bírságot róttak ki.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy