Elbocsátották tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Florin Cîțu miniszterelnök szerda reggel elbocsátotta tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert.

Vlad Voiculescu. FOTÓ: gov.ro.

Florin Cîțu miniszterelnök április 14-én, szerdán jelentette be, hogy továbbította Iohannis elnöknek azokat az iratokat, amelyek szükségesek Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter tisztségéből történő elbocsátásához.

Az egészségügyi miniszter pozícióját jelenleg Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR-PLUS vezetője.

„Ma, április 14-én benyújtottam Klaus Iohannis elnöknek az elbocsátási dokumentumokat Vlad Voiculescu úr egészségügyi miniszteri posztjáról. A tisztséget ideiglenesen Dan Barna látja el, amíg új minisztert nem neveznek ki az Egészségügyi Minisztérium élére „- mondta a miniszterelnök.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ vezetője szerint a koalíciónak előre kell lépnie, mert az egész országért felelősséget vállalt.

„Ma reggel Florin Cîțu miniszterelnök tájékoztatott arról a döntésről, hogy felmentik Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert tisztségéből. A miniszter elbocsátása a miniszterelnök kizárólagos alkotmányos előjoga, ezt a döntést nem kommentálják, hanem alkalmazzák. Az RMDSZ elfogadja ezt a döntést, és támogatjuk a koalíciót, mert együtt vállaltuk a felelősséget az ország vezetéséért. Van néhány nagy célunk, amelyek fontosak az ország számára, a minisztérium élére a lehető leghamarabb új minisztert kell kinevezni, és a koalíciós megállapodás szerint folytatjuk „- mondta a miniszterelnök-helyettes.

Vlad Voiculescu a harmadik tisztségéből felmentett egészségügyi miniszter Romániában a Covid-19 járvány kezdete óta.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy