Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vlad Voiculescu, demis din funcţia de ministru al Sănătății

Ministrul Sănătății,  Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineață de premierul Florin Cîțu.  De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan

 

Vlad Voiculescu. FOTO: gov.ro.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 14 aprilie, că i-a înaintat lui Iohannis documentele necesare revocării lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Funcția de ministru al Sănătății va fi ocupată, momentan, de vicepremierul Dan Barna, lider USR-PLUS.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis  premierul.

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR,  a precizat că coaliţia trebuie să meargă mai departe, pentru că şi-a asumat responsabilitatea pentru toată ţara.

„Azi dimineață m-a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu despre decizia de a-l demite pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Demiterea unui ministru este prerogativa constituțională exclusivă a premierului, această decizie nu se comentează, ci se aplică. UDMR acceptă această decizie, și susținem coaliția, deoarece împreună ne-am asumat responsabilitatea pentru conducerea țării. Avem niște deziderate mari, importante pentru țară, trebuie numit un ministru nou în fruntea ministerului cât mai curând, și continuăm conform acordului de coaliție.”, a afirmat vicepremierul.

Vlad Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție de la debutul pandemiei COVID-19 în România.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.