Élelmet kereső medvéket kellett elzavarniuk a csendőröknek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az utóbbi 24 órában két bejelentés érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőségre medvék jelenlétére hivatkozva Tusnádfürdőn.

„Az első hívás alkalmával egy nő jelentette egy kétbocsos anyamedve jelenlétét a Szent Anna sétányon, és három medve jelenlétét a tusnádfürdői polgármesteri hivatal épülete előtt. a helyszínre érkező csendőrök elzavartak egy medvét egy üzlet közeléből, a többi medve az erdőbe húzódott vissza.

A második hívás 23:00 órakor érkezett, egy férfi jelezte, hogy egy medve van az Állomás utcában és egy a polgármesteri hivatal előtt. A csendőrök az erdőfelé zavarták a medvéket.

Mindkét esetben a hívók megerősítették, hogy a medvék élelmet kerestek. A csendőrök még egy ideig a környéken maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárulásáról, az illetékes hatóságokat is értesítettük, egyéb esemény nem történt”, közölte a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szóvivője.

https://www.facebook.com/watch/ziarharghita/

A csendőrök emlékeztetik a polgárokat, hogy valahányszor hasonló estek tanúi, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljából.

Az év elejétől mostanáig a Hargita Megyei Csendőrségfelügyelőség diszpécseri szolgálatához 58 segélyhívás érkezett, jelezve a medve jelenlétét az emberi települések közelében. Ahol a medvék eltávolítására kértek bennünket Tusnád, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Gyergyóvárhegy, Csíkszentkirály, Marosfő, Gyergyóditró és Maroshévíz.

A törvényi rendelkezések szerint a medvék lakott területekről a közeli erdők felé történő eltávolítása érdekében vagy csendőrségi, vagy rendőrökből és csendőrökből álló közrendészeti járőröket küldtek a helyszínre. Valahányszor eltávolították a medvéket, a járőrök a környéken maradtak annak biztosítására, hogy a vadállatok nem térnek vissza.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy