Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Élelmiszerkereskedőket ellenőriz a rendőrség

A Húsvéti ünnepeket megelőző időszakban a román rendőrség az élelmiszerkereskedelemben elkövetett törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére irányuló tevékenységet folytat. 11 élelmiszerre, de főleg tojáskereskedelemre szakosodott egységet ellenőriznek le 8 megyében: Arad, Brassó, Kolozs, Giurgiu, Máramaros, Prahova, Szatmár, Temes, valamint a fővárosban.

Az akcióban részt vesz a Román Rendőrség Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság is.

Hogy megelőzzék a törvénytelen kereskedelmet az ünnepek előtti időszakban a rendőrök ellenőrző akciókat hajtanak végre Arges, Bihar, Beszterce- Naszód, Gorj, Ilfov és Tulcea megyékben húst és húskészítményeket forgalmazó cégeknél, valamint Fehér, Krassó-Szörény, Hunyad, Ilfov, Neamt, Szeben, Vaslui, Valcea, Vrancea megyékben élelmiszert és szeszesitalokat forgalmazó egységeknél.

A gazdasági bűnözés elleni osztály rendőrei zöldség-gyümölcs forgalmazására szakosodott cégeknél végeznek ellenőrzéseket Kovászna, Galac, Hargita, Ialomita és Mehedinti megyékben. Calarasi és Olt megyékben sütőipari cégeknél tesznek látogatást, Bákó megyében pedig falusi élelmiszerboltokat ellenőriznek.

Információs és Közszolgálati Központ
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.