Ellenőrzésben Tusnádon a Hargita megyei rendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 július 20-án, csütörtökön, 6:00-12:00: 00 óra között, az Állatvédelmi Hivatal rendőrei, a csíkszeredai 2-es számú vidéki és a körzetükbe tartozó rendőrőrs rendőrei az emberek és állatok ellen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, leküzdése és felderítése, valamint az állattartók által az állatvédelmi jogszabályok, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok betartásának ellenőrzése érdekében végeztek ellenőrző tevékenységeket Tusnádon.

Így 10 helyszínt ellenőriztek, 19 személyt igazoltattak, 9 állattartót azonosítottak és 10 lovat ellenőriztek az Állatvédelmi Hivatal által biztosított mikrochip-leolvasók segítségével.


A tevékenység eredményeként 6 bírságot szabtak ki az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok megsértésének megállapítására és szankcionálására vonatkozó 984/2005. számú kormányrendelet, az állatvédelemről szóló 205/2004 ® számú törvény és a román állampolgárok nyilvántartásáról, lakóhelyéről, tartózkodási helyéről és személyazonossági okmányairól szóló 97/2005. számú sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseinek be nem tartása miatt, amelyek összértéke 15.000 lej volt.

Ezzel egyidejűleg az akcióban részt vevő rendőrök az állattartókat a hatályos jogszabályok szerinti kötelezettségeikről tájékoztatták, és tájékoztató anyagokat osztottak szét.

  • a Hargita megyei rendőrfőkapitányság által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy