Polițiștii harghiteni, angrenați în activități de verificare la Tușand

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 20 iulie 2023, între orele 6:00-12:00, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Miercurea Ciuc și a Posturilor de Poliție arondate, au desfășurat activități de prevenire, combatere și depistare a faptelor de natură penală sau contravențională îndreptate atât împotriva persoanelor, cât și împotriva animalelor, dar și pentru verificare modului de respectare, de către deținătorii de animale, a legislației privind protecția animalelor, a normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, în localitatea Tușnad.


Astfel, au fost verificate un număr de 10 locații, au fost legitimate 19 persoane, au fost identificați 9 deținători de animale și au fost verificați 10 cai, prin intermediul cititoarelor de microcip aflate în dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor.


În urma activităților au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a Legii nr. 205/2004 ® privind protecția animalelor și O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, valoarea totală a acestora fiind de 15.000 lei.


Totodată, polițiștii prezenți la acțiune au desfășurat activități de informare a deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care le au conform actelor normative în vigoare, fiind distribuite în acest sens și materiale de informare.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy