Előkészületek Csíksomlyón

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ferenc pápa romániai látogatásának idején az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség- IGSU- minden intézkedést megtesz a potenciális vészhelyzetek hatékony kezelésére.

Az ország négy városában, ahol Őszentsége misézik és találkozik a zarándokokkal, ott lesznek a SMURD tűzoltók és mentősök, akik segítséget és elsősegélyt nyújtanak az embereknek. A hívők és a helyi lakosok sürgősségi orvosi segítséget kérhetnek és kaphatnak az elsősegélynyújtási pontokon és az ezeken a területeken található SMURD mobil kórházakban.

Az esemény résztvevőit kérik, hogy saját biztonságuk érdekében kövessék a helyszínen található hatóságok ajánlásait. Továbbá ha vészhelyzetben levő személyt látnak vagy esetleges vészhelyzet szemtanúi, azonnal értesítsék a közelben levő IGSU személyzetet, vagy jelentsék az esetet a 112-es segélyhívó számon.

Tanácsoljuk a lakosságnak, hogy kövesse az időjárás-előrejelzéseket azokon a területeken, ahol a pápa látogatása történik, és a helyzettől függően megfelelő ruházatot viseljenek. Szélsőséges időjárási jelenségek esetén javasoljuk, hogy a jelenlévők távolodjanak el a fáktól, villanyoszlopoktól vagy hirdetőtábláktól, és vonuljanak fedezékbe.

Csíkszeredában 9 mobilkórházat és elsősegélynyújtó pontot alakítanak ki a következő helyszíneken:

  1. a megyei kórház udvarán,
  2. a csíksomlyói nyeregben a Csíkszentlélek felé vezető kereszteződésnél,
  3. a csíksomlyói nyeregben, a csíkpálfalvi kereszteződésnél,
  4. a csíksomlyói dombon, az erdő szélén (4 kórház),
  5. a csíksomlyói kegytemplom melletti parkolóban (2 kórház)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy