Esőzések és viharok Hargita megyében. A következő három napot kánikula jellemzi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

2023 július 3-án 12:00 óra és 21:00 óra között a Keleti Kárpátokban és a Kárpátkanyarban, Moldva déli részén, Munténia északi részén és Dobrudzsában légköri instabilitási időszakok várhatók: heves, hirtelen esők, elektromos kisülések, a szél rövid idejű felerősödése (55-60 km/h-s széllökések), elszigetelten viharok és jégeső várható. A csapadék mennyisége eléri a 20-25 l/nm-t, elszigetelten a 40 litert négyzetméterenként.

Július 4, 5 és 6-án fokozott lesz a kellemetlen hőérzet.

Az említett időszakban a déli és keleti régiókban fokozódik a kellemetlen hőérzet, így a hőmérséklet-nedvesség index (ITU) eléri és lokálisan meghaladja a 80 egység kritikus küszöböt. Meleg lesz kedden (július 4-én) szűkebb területeken a Duna árterén és Bărăganban, szerdán és csütörtökön (július 5. és 6-án) pedig Munténia nagy részén, Nyugat-Dobrudzsában és Moldova déli részén, azokon a területeken, a hőmérsékleti maximumok 33 és 36 fok között alakulnak.

Megjegyzés: Munténia déli és keleti részén, valamint Dobrudzsa nyugati részén a kellemetlen hőérzet küszöbét szűkebb területeken már hétfő délután eléri.

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy