Ezer eurót kaphat egy volt rab

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Claudiu Oțeleanu bírósági keresetet nyújtott be, melyben a romániai börtönökben uralkodó túlzsúfoltságra és rossz körülményekre panaszkodik, amiért különben Romániát már figyelmeztették az európai fórumok. A Brassói Törvényszék 5.000 euró erkölcsi kártérítést ítélt meg: 4.000 eurót a kőhalmi börtön, 1.000 eurót a csíkszeredai börtön részéről. Az ítélet ellen 30 napon belül lehet fellebbezni.

Claudiu Oțeleanu újságírót és egy civil szervezet volt menedzserét 2011-ben 6 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, mert egy cinkos segítségével uniós alapokból 400.000 eurós összeget térített el hamis, pontatlan, illetve nem teljes dokumentumokat használva. Időközben visszanyerte szabadságát. Fent említett személy beperelte az Országos Büntetés-végrehajtási Hivatalt a kőhalmi és csíkszeredai börtönökben tapasztalt fogvatartási körülmények miatt.

A Brassói Törvényszék első fokon 5.000 euró erkölcsi kártérítést ítélt meg Claudiu Oțeleanu- nak. A kőhalmi börtön vezetősége egyelőre várja az ítélet kézhezvételét, hogy a következő lépésekről dönthessenek. „Egyelőre nem kaptuk kézhez a bírósági végzést. Miután hozzánk kerül, a törvényes határidőn belül elemezni fogjuk a fellebbezés célszerűségét”, nyilatkozta Liviu Matache, börtön szóvivő.

Forrás: adevarul.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy