Penitenciarul din Miercurea Ciuc, obligat să plătească 1.000 de euro unui fost deţinut. Sentinţa nu este definitivă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Acţiunea în instanţă a fost depusă de Claudiu Oţeleanu, care a reclamat condiţiile de detenţie şi aglomeraţia din penitenciare, situaţie pentru care România a fost somată şi de forurile europene. Judecătoria Braşov i-a acordat reclamantului daune morale în valoare de 5.000 de euro.
Claudiu Oţeleanu, fost manager de ONG şi jurnalist, condamnat pentru deturnare de fonduri europene a dat în judecată Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru condiţiile în care a stat încarcerat la Penitenciarele din Codlea şi Miercurea Ciuc.
Judecătoria Braşov, unde procesul s-a derulat în primă instanţă i-a acordat daune de 5.000 de euro lui Claudiu Oţeleanu. „Obligă în solidar pârâţii Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Codlea să plătească reclamantului suma de 4000 euro, cu titlu de daune morale. Obligă în solidar pârâţii Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Miercurea Ciuc să plătească reclamantului suma de 1000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Braşov“, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov.
Claudiu Oţeleanu a fost condamnat în 2011 la şase ani de închisoare pentru că, împreună cu un complice, a deturnat 400.000 de euro din fonduri europene, folosind documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Între timp a fost eliberat din penitenciar. Reprezentanţii Penitenciarului Codlea aşteaptă să primească sentinţa pentru a decide ce măsuri vor fi luate în continuare. „Deocamdată nu a ajuns la noi această sentinţă. Aşteptăm să o primim şi vom analiza în termenul legal pe care îl avem la dispoziţie oportunitatea contestării ei“, a declarat suinspector Liviu Matache, purtător de cuvânt la Penitenciarul Codlea.

Sursa: adevarul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy