Fát az életért Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

November 20-án Hargita Megye Tanácsának és alárendelt intézményeinek 20 munkatársa csatlakozott a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével közösen szervezett faültetési akcióhoz Csaracsón, ahol 360 gyümölcsfát és bogyós bokrot ültettek el.

A „Fát az életért” kampányt 2022 márciusában indította el Hargita Megye Tanácsa, a Községek közötti Vidékfejlesztési Egyesület és a Hargita Megyei Fejlesztési Társulás, vállalva, hogy 25 ezer facsemetét ültetnek el az Európai Régiók Bizottsága kezdeményezésének részeként, hogy 2030- ig elérjék a 3 milliárd fa elültetését célzó ambiciózus célkitűzést, a zöld átmenet erősítése érdekében.

„Az Európai Klímaegyezmény nagyköveteként, a megyei tanács elnökeként és emberként is kötelességem részt venni olyan kezdeményezésekben, amelyek hozzájárulnak egy zöldebb, fenntarthatóbb és környezettudatosabb Hargita megye kialakításához. Azt a szerepet vállaltam, hogy felhívjam a figyelmet a helyi részvétel fontosságára a klímaváltozási akciókban. A zöld átmenet erősítését célzó jelenlegi akciók mellett egy másik projekt a gyümölcsfák ültetése a megyei utak mentén, ahol ez lehetséges és ahol a közúti forgalmat nem veszélyezteti. Mindig örömmel támogatunk olyan tevékenységeket, amelyeknek hosszú távú hatása van, és amelyek értéke hosszú távon megmarad” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A „Fát az életért” kampány elindítása óta számos faültetési akcióra került sor Hargita megyében. Eddig a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás 8500 fát ültetett, a Közösségi Vidékfejlesztési Egyesület 1000-et, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség pedig 3500-at.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, akár magánszemélyek, civil szervezetek, közintézmények vagy vállalatok.

Minden elültetett facsemete számít!

Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája által közölt információk és fotók

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy