Copaci pentru viață, în județul Harghita!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În data de 20 noiembrie, 20 de persoane din cadrul Consiliului Județean Harghita și al instituțiilor subordonate s-au alăturat acțiunii de plantare de copaci organizată împreună cu Asociația Persoanelor cu Dizabilități din județul Harghita, în Ciaracio, unde au fost plantați 360 de pomi fructiferi și arbuști de fructe de pădure.

Campania „Copaci pentru viaţă” a fost lansată în luna martie 2022 de Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală şi Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita, asumându-și plantarea a 25 de mii de puieți ca parte a inițiativei Comitetului European al Regiunilor de a atinge obiectivul ambițios de 3 miliarde de copaci plantați până în 2030, cu scopul de a consolida tranziția verde.

„În calitate de ambasador al Pactului European pentru Climă, de președinte al consiliului județean, și ca om, este de datoria mea să particip la inițiativele care vor contribui la un județ Harghita mai verde, mai sustenabil și mai conștient de mediu. Mi-am asumat rolul de a sublinia importanța participării locale la acțiunile privind schimbările climatice. Pe lângă acțiunile actuale ce au ca obiectiv consolidarea tranziției verzi, un alt proiect este plantarea de pomi fructiferi de-a lungul drumurilor județene, acolo unde este posibil și nu este pus în pericol traficul rutier. Suntem întotdeauna bucuroși să sprijinim activități care au impact pe termen lung și a căror valoare dăinuie în timp”, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

De la lansarea campaniei „Copaci pentru viață”, în județul Harghita s-au desfășurat mai multe acțiuni de plantare. Până în prezent, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita  plantând  8.500 de copaci, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală – 1.000, iar Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita – 3.500.

Oricine se poate alătura inițiativei, fie că este vorba de persoane fizice, ONG-uri, instituții publice sau firme.

Fiecare puiet plantat contează!

informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy