Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat. A Szentatya három napot tartózkodik Romániában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ferenc pápa 2019 május 31- június 2 között látogat Romániába, válaszolva a román állam és a romániai római katolikus egyház meghívására, tájékoztat a Szentszék sajtóirodája.

A látogatás elsősorban pasztorációs jellegű, de fontos ökumenikus értékeket is képvisel „Menjünk együtt!” mottója. Háromnapos látogatása alatt Őszentsége ellátogat Bukarestbe, Iasi-ba és Balázsfalvára, valamint a csíksomlyói kegytemplomba.

A romániai katolikus püspökség örömmel és elismeréssel fogadták Ferenc pápa látogatásának hírét, arra bíztatva a híveket és a jóhiszemű embereket, hogy egyesülten imádkozzanak azért, hogy ez az esemény gazdag gyümölcsöt hozzon a hívők életében a jó érdekében és a román társadalom egysége érdekében.

„Reméljük, hogy Szent Péter utódjának jelenléte Romániában inspirációt fog adni Romániának, hogy egyesítse mindazt, ami jó és értékes az ország javára és a köz javára. Hogy megtaláljuk a keresztény egyházak közti párbeszédre való hajlandóságot, amely egyesíti a keresztények energiáit az élet és az Isten által hagyott értékek javára”, mondta üzenetében Lucian Muresan kardinális, a Rómával egyesült román egyház főpüspöke, a romániai katolikus püspökök konferenciájának elnöke.

A Szentatya látogatásának részletes programját a Vatikán utólag közli.

Ferenc pápa a második pápa, aki Romániába látogat. II. Szent János Pál pápa 1999 májusában látogatott hazánkba.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy