Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A gazdálkodók európai pénzből biztosíthatják a termést

2019 április 1-jétől kezdődően folyamatban van a 17.1. alintézkedés –A termés, az állatok és növények biztosítása a Nemzeti Vidékfejlesztési Program keretében történő pályázatok benyújtása, azzal a céllal, hogy ösztönözze a gazdálkodókat a kedvezőtlen éghajlati események, például árvizek, aszály, jégeső, fagy, viharok, tornádók, viharok stb. elleni biztosításra.

Az évi kiírás két szakaszra oszlik: a tavaszi és őszi termények biztosítására történő támogatási pályázat benyújtása.

A finanszírozási pályázatok jelen szakasza a tavaszi terményekre vonatkozóan 2019 április 1- 2019 november 30 között tart.

A teljes kiírási időszakra elkülönített pénzügyi támogatás 42 797 487 euró, a finanszírozási kérelmek benyújtása folyamatos, amíg a források kimerülnek.

A támogatás igénybevételéhez a kérelmező a várt kockázatokra biztosítást köt és kötelezettséget vállal arra, hogy a biztosítási díj teljes összegét a biztosítási szerződés összegének és feltételeinek megfelelően fizeti. A jogosultsági feltételeket az AFIR honlapján közzétett pályázati útmutató tartalmazza (www.afir.info/NRDPInvestments/SM 17.1).

További hasznos információk az AFIR és a MADR weboldalain:

www.afir.info, www.mdr.ro.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.