Fogyatékkal Élők Világnapja Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A fogyatékkal élők világnapját a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a központokban fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek kézimunkáiból készült kiállítással ünnepelte.

A támogatottak által készített tárgyakat az intézmény aulájában, az erre célra kialakított térben állították ki.

„A korlátozottsággal élő személyek által készített tárgyak kiállítása 15 éves múltra tekint vissza, intézményünk 2006-ban szervezte meg első alkalommal, partnerségben pár civilszervezettel. Az előző években a fogyatékkal élők világnapja alkalmából szervezett kiállításoknak karitatív jellege volt. A város és a környék lakói már várták az eseményt, melynek minden alkalommal a megyeháza oszloptere adott otthont. A hagyományos jótékonysági kiállítás megszervezését a tavaly sajnos félbe szakította a világjárvány, idén pedig, a járványügyi intézkedések miatt csak szűk körben kerülhet sor a kiállításra”, olvasható a DGASPC Facebook oldalán.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1992-ben nyilvánította december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a korlátozottsággal élő személyek problémáira, valamint az egyenlőség, az esély, a tolerancia és az elfogadás elengedhetetlen fontosságára.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy