Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată la DGASPC Harghita

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități  a fost marcată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita  printr-o mică expoziție cu lucrările realizate manual de către beneficiarii cu dizabilități ai centrelor, copii și adulți deopotrivă.

Obiectele confecționate de beneficiari sunt expuse în holul instituției, într-un spațiu amenajat pentru acest scop.
„Expoziția obiectelor confecționate de persoanele cu dizabilități are o tradiție de 15 ani, fiind organizată pentru prima dată de către instituția noastră în anul 2006, în parteneriat cu câteva organizații neguvernamentale din județ. În anii trecuți, expozițiile prin care era marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități aveau un caracter caritabil. Aceste expoziții au fost an de an momente mult așteptate de locuitorii orașului, care ademeniți de muzica specifică perioadei și de obiectele unice realizate cu mult drag, pășeau curioși sub arcadele Consiliului Județean Harghita, spațiu care găzduia de fiecare dată evenimentul. Din păcate anul trecut pandemia a întrerupt această tradiție, iar în acest an din cauza restricțiilor, o putem organiza doar într-un mod restrâns.”, se menționează pe pagina de Facebook a DGASPC Harghita.

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992 pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Este o zi de conștientizare și un prilej bun pentru a aduce în atenția publicului conceptul de egalitate, de șanse, toleranță și acceptare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.