Folyamatban a „Florile Dalbe” Kolinda Fesztivál XV. kiadása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Hagyomány… a román lélek sarokköve”

(Octavian Codru Tăslăuanu)

Az „O.C. Tăslăuanu” Elméleti Líceum szülői szövetsége megvalósítja a „Florile Dalbe” Kolinda Fesztivál kulturális projekt XV. kiadását, amelyet idén is Hargita Megye Tanácsa finanszíroz, a Hargita megyei román közösség kulturális projektjeinek vissza nem térítendő finanszírozására vonatkozó, 2023-as évre szóló, az APLTOCT által társfinanszírozott Speciális Program keretében.

A projekt célja megyénk északi része hagyományos kulturális aspektusainak felértékelése, valamint a művészi potenciál gyümölcsöztetésére és a diákok valódi tehetségének felismerésére irányuló oktatási szemlélet folytatása.

A projekt célkitűzései között szerepel a román népre jellemző kulturális hagyományok népszerűsítése és megismertetése, a multikulturalizmus és a társadalmi párbeszéd fejlesztése, az oktatási egységek és az itthoni oktatási szerepet betöltő intézmények közötti oktatási partnerség támogatása.

A „Florile Dalbe” Kolinda Fesztivál az „O.C.Tăslăuanu” Elméleti Líceum lelki projektje, amelyet több mint tizenhét évvel ezelőtt indítottak el a tanárok és a diákok kezdeményezésére, a hagyományos kultúra iránti szenvedéllyel és tisztelettel. A projekt egész novemberben zajlik, a záró szakasz 2023. november 24-én kerül megrendezésre, a fesztivál-verseny megszervezésével, 14:00 órai kezdettel, a Marosfői Művelődési Házban, a N. Balcescu utca 14. szám alatt.

A versenyen Maroshévíz környéki, szaktanárok által felkészített óvodák, középiskolák és középiskolák diákjai vesznek részt.

A projektcsoport tagjai: Camelia-Mirela PETRUȚ projektkoordinátor, igazgató, Sorin-Gavril STAN, az „O.C.Tăslăuanu” Középiskola Szülői Egyesületének elnöke, Maria-Cristina MUREȘAN, igazgatóhelyettes, Florina-Ofelia URSU, főkönyvelő.

Cosmina M Oltean

Fotó, Maroshévízi „O.C.Tăslăuanu”
Elméleti Líceum

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy