Folytatódik a külterületek ingyenes telekkönyvezése Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A topográfiai felmérés egy másik, sok kisebb, ún. nadrágszíjparcellás mezőgazdasági területen készült el. A tulajdonosok július 13-ig kérhetik a kiigazításokat.

Új közmeghallgatást kezdeményezett Csíkszereda Városháza: a 46-os számú mezőgazdasági övezetben, az Olt és a vasút között elhelyezkedő területen, a DN13A-tól (Székelyudvarhely felé vezető kijárat) a csíkszentkirályi határig 850 telek található, összesen 231 hektáron. A topográfiai felmérést Ferencz Zoltán végezte, az eredményeket május 15-én, a városháza bejáratánál lévő táblán nyilvános vitára kifüggesztették.

„A külterületek telekkönyvezésével kapcsolatban már több mint 800 hektárnyi területet azonosítottunk. Az előző két szektorban, ahol befejeztük a munkát, 921, a szóban forgó szektorban 850 telek van. Ez az adat a feladat összetettségét jelzi, de bízunk a sikeres teljesítésében, ami után elmondhatjuk, hogy a mezőgazdasági külterületek több mint 13%-án frissült a telekkönyvezés” – mondta Korodi Attila polgármester.

Az azonosított területek mérete nem változott, de esetenként kisebb topotechnikai korrekciókra volt szükség.

A topográfiai javaslat július 13-ig tekinthető meg a városháza bejáratánál lévő táblán, illetve a városháza honlapjának főoldalán (www.szereda.ro). A megjelenített eredményekkel kapcsolatos fellebbezéseket az iktatóban lehet benyújtani.

A polgármester kijelentette: ha a föld egy elhunyt személy nevén van, az örökösöknek meg kell kezdeniük a hagyatéki eljárást, hogy megkapják a teljes körűen frissített telekkönyvi kivonatot.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy