Folytatódik a tömbházak hőszigetelése Borszéken

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folytatódik a tömbházak hőszigetelése Borszéken

A borszéki városháza tájékoztatása szerint a napokban írták alá a Hévíz utcai „A” tömbház kivitelezési szerződését. A munkálatok értéke 780 ezer lej.

A Hévíz utcai ingatlan energetikai felújításának részeként hőszigetelik az épület külsejét, a pincét és a padlásteret, valamint kicserélik az ablakokat. A lakószövetségi egyesületekkel folytatott megbeszélések során felmerült a teljes tetőcsere szükségessége is, de ez nem szerepel a jelenlegi munkálatok között. A város megoldást keres ennek finanszírozására.

A beruházás értéke 780 ezer lej, amelynek 85%-át a város saját költségvetéséből biztosítják, 15%-át pedig a lakók fizetik ki 24 részletben.

Legutóbb a városháza finanszírozta a Köves utcai „E” tömbház energetikai felújítását. A 2022-ben elvégzett munkálatok 530 ezer lejbe kerültek, aminek 15%-át a lakóknak kellett kifizetniük. A korábbi években az Országos Hőszigetelési Program keretében hat tömbházat sikerült szigetelni. A munkálatok külső hőszigetelést és ablakcserét tartalmaztak. A 2,66 millió lejes beruházási költséget 50%-ban a román kormány, 30%-ban a helyi közigazgatás és 20%-ban a lakótársulások finanszírozták.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy