Continuă reabilitarea termică a blocurilor din Borsec

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Continuă programul de reabilitare termică pentru blocurile de apartamente din Borsec.

Potrivit Primăriei Borsec, zilele trecute a fost semnat contractul de execuție pentru blocul „A” de pe strada Topliței. Valoarea lucrărilor este de 780 mii de lei.

 În cadrul renovării energetice a proprietății de pe strada Topliței, se va izola termic partea exterioară a clădirii, subsolul și mansarda, iar ferestrele vor fi înlocuite. În discuțiile cu asociațiile de locatari a apărut și necesitatea înlocuirii complete a acoperișului, însă aceasta nu este inclusă în lucrările actuale. Primăria caută soluții pentru finanțarea acestuia.

Valoarea investiției este de 780 mii de lei, 85% din sumă fiind asigurată din bugetul propriu al primăriei, iar 15% fiind plătiți de locatari în 24 de rate.

Ultima dată primăria a finanțat renovarea energetică a blocului „E” de pe strada Pietrii. Lucrările realizate în 2022 au costat 530 de mii de lei, din care locatarii au trebuit să plătească 15%. În anii anteriori, în cadrul Programului Național de Izolare Termică, s-a reușit să se realizeze termoizolarea a șase blocuri de locuințe. Lucrările au inclus izolarea termică exterioară și înlocuirea ferestrelor. Costurile investiției de 2,66 milioane de lei au fost finanțate în proporție de 50% de către guvernul român, 30% de către administrația locală, iar 20% reprezenta cotă-parte a asociațiilor de locatari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy