Fontos döntéseket hozott Csíkszereda helyi tanácsa

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda Önkormányzatának képviselő-testülete augusztus 8-án, hétfőn rendkívüli ülésén elfogadta a város területén található informális településekkel kapcsolatos intézkedési tervet, beleértve a roma csoportok által elfoglalt területeket is. Ezen kívül az elfogadott döntések között szerepel egy épület rendeltetési helyének megváltoztatása, illetve néhány korábbi döntés módosítása.

A város közigazgatási területén található Somlyó 33-as, illetve a Tavasz utca I-es és II-es településekként ismert roma exklávékat illető, informális településekre vonatkozó önkormányzati döntéshozatal lehetővé tette ezen települések esetében a vonatkozó adatlapok és intézkedési tervek elfogadását, az intézkedések gyakorlatba ültetésének elkezdését.

Jóváhagyták a Hajnal utca 34. szám alatti ingatlan rendeltetésének megváltoztatását is. Mivel az önkormányzat eredeti terve szerinti krízisközpont nem valósítható meg, az ingatlan hasznosítására a haszonbérbe adás kínál megoldást. Az egyik lehetséges megoldás az Eco Csík Kft. által kialakított munkapont lehetne, ahol újrahasznosítható hulladékgyűjtő központot, valamint a csúszásgátló anyagok ideiglenes tárolására szolgáló raktárt működtetne.

A tanácsosoknak két, korábban jóváhagyott határozatot is módosítaniuk kellett. Egyrészt aktualizálni kellett a helyi tömegközlekedést kiszolgáló gázüzemű autóbuszok számára szükséges telephely, javítóműhelyek és egy üzemanyagtöltő állomás, amelyek mindegyike ugyanannak a projektnek a szerves részét képezi, kialakításának költségeit. A mobilitási terv részét képező beruházás utóbbi két közbeszerzési eljárása is sikertelenül végződött: nem nyújtottak be ajánlatot, az indoklás az odaítélési dokumentációban szereplő munkálatok költségei, amelyek az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedtek.

Ugyancsak ezen a rendkívüli ülésen a közvilágítás energiahatékonyabbá tételét célzó pályázat dokumentációját is aktualizálni kellett. A Környezetvédelmi Alaphoz benyújtandó pályázathoz már a tavaly elkészült a dokumentáció, de az energiaárak és nyersanyagárak változása miatt módosítani kellett az összeget. Csíkszereda a maximális támogatási összegre, 5 millió lejre pályázik, ezt az összeget pedig további 2,8 millió lejjel egészíti ki az önkormányzat annak érdekében, hogy a meglévő 2456 darab régi égőt korszerű, szabályozható fényerejűre cserélhessék, illetve távvezérlést rendeljenek hozzá. A becslések szerint ez a beruházás három év alatt megtérül.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy