Forgalomfigyelő rendszer és irányítóközpont közlekedésbiztonsági berendezései Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város, mint kedvezményezett aláírta a finanszírozási szerződést az „Intelligens forgalomirányítási rendszerek fejlesztése, irányítóközpont felszerelésével és videós forgalomfigyelő rendszer megvalósításával” című projekt megvalósítására, projektkód: C10-I 1.2. – 2343. A projekt megvalósítási ideje 2023.03.21-2026.06.30.

A projekt magába foglalja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, a műszaki tervezést, 193 forgalomfigyelő kamera felszerelését és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítését, valamint egy diszpécserközpont felszerelését.

A projekt céljai a következők:

-a forgalomirányítási rendszer fejlesztése;

-metaadat-vezérelt intelligens forgalomirányítási megoldások fejlesztése a forgalmi torlódások és az utcai szennyezés leküzdésére;

– a tömegközlekedési szektor szén-dioxid-mentesítése és fejlesztése, a városi mobilitási megoldásokhoz mint közszolgáltatáshoz kapcsolódóan;

-a logisztika és az áruszállítási útvonalak javítása;

-fizikai közúti infrastruktúra bővítése és korszerűsítése – közúti összeköttetési projektek.

Az ITS közlekedési rendszerek különösen a városi utakon való forgalom és biztonság javítására összpontosítanak adaptív vezérlések és elemzések révén. A videokamerák segítségével történő forgalomfigyelés bevezetése e célok eléréséhez vezet. A videós forgalomfigyelő rendszer zártkörű, a megfigyelt területek megjelenítése a Helyi Rendőrség székhelyén található irányítóközpontban történik. A megfigyelő kamerák többek között a közutakon (beleértve a település bejáratait is), a kereszteződésekben, az iskolák közelében történő forgalom figyeléséhez tudnak majd hozzájárulni.

A projektet a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium irányítja, és európai alapokból finanszírozzák az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) 10. komponensének helyi alapján keresztül.

A projekt összértéke áfával együtt 8 485 624,74 RON, melyből a PNRR-ből finanszírozott vissza nem térítendő összeg 6 297 363,98 RON, a nem elszámolható kiadások pedig 2 188 260,76 RON.

  • információ: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy