Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye: Az iskoláknak a fertőzési ráta szerint javasolt forgatókönyvek (március 8-14)

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság rendkívüli ülésen fogadta el a 2021.03.05/12-es sz. határozatot, az oktatási egységek igazgatóságai által javasolt, és a Megyei Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által jóváhagyott forgatókönyvet a tanításra vonatkozóan.

A megye 423 oktatási intézménye a következők szerint fog működni:

-319 oktatási egység az 1-es forgatókönyv szerint;

-88 egység a 2-es forgatókönyv szerint (Csíkszentgyörgy, Székelykeresztúr, Galócás, Gyergyószentmiklós, Farkaslaka, Csíkmadaras, Csíkkarcfalva, Csíkpálfalva, Nagygalambfalva, Salamás, Csíkszentdomokos, madéfalva, Csíkszenttamás)

-11 oktatási egység a 3-as forgatókönyv szerint működik (Gyergyócsomafalva, Csíkrákos, a csíkszeredai Kájoni János Líceum, 2021 március 9-ig a gyergyóvárhegyi Miron Cristea Líceum).

-3/b forgatókönyv szerint fog működni a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola (amelyik felújítás alatt van) és 4 gyergyóvárhegyi iskola.

1-es sz. forgatókönyv:

Az óvodások és a tanulók naponta részt vesznek fizikailag a tanításon az iskolákban, a védelmi szabályok betartásával.

2-es sz. forgatókönyv:

a)az óvodások, elemi osztályosok, a VIII., XII. és XIII. osztályok tanulói, valamint a szakiskolák és posztliceális képzés végzősei vesznek részt fizikai formában napi szinte az órákon, a védelmi intézkedések betartásával.

b)A többi osztályok tanulói online tanításban részesülnek.

3-as sz. forgatókönyv:

a)Az óvodások és elemi osztályos tanulók járnak be a tanórákra

b)A többi osztályok tanulói online oktatásban vesznek részt.

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság 2021 március 5-i határozata itt olvasható.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által javasolt forgatókönyv itt található.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.