Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Üldözte és megbilincselte a rendőrség a Hargita megyei italos leheletű autóvezetőt

Illusztráció

2020 december 17-én, 23:10 körül, Szentegyházán szolgálatban levő közrendészeti rendőrjárőr egy kaotikusan közlekedő, egyik sávról a másikra hajtó személygépkocsira figyelt fel a Bethlen Gábor utcában.

A rendőrök akusztikus és fényjelzéssel állították meg a szóban forgó autót, de a sofőr nemcsak hogy nem engedelmeskedett és tovább haladt, hanem úgy tűnt, hogy el akarja ütni a rendőrautót.

A rendőrségtől tovább üldözve az illető folytatta útját az Ady Endre utcába, ahol behajtott egy épület udvarára, ekkor fogták el és mozgásképtelenné tették.

Az igazoltatási és azonosítási tevékenység során a sofőr agresszívvá vált, amikor a rendőrök megbilincselték és a szentegyházi Városi Rendőrkapitányságra vitték személyazonosságának megállapítása érdekében.

Figyelembe véve, hogy a 61 éves helyi lakos személyében azonosított férfi lehelete alkoholos volt, a rendőrség felkérte az alkoholteszt elvégzésére, de ezt többször visszautasította, ezért a székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították, ahol szintén többször és hevesen nem volt hajlandó alávetni magát a biológiai minták gyűjtésének.

Következésképpen büntetőeljárás indul ellene biológiai mintavétel megtagadása miatt.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük